Begravelseshjælp i forbindelse med dødsfald

Respekt, værdighed og integritet

Det er svært at skulle sige farvel til et menneske som har stået os nær, og tabet åbner ofte op for mange praktiske spørgsmål om afdødes ønsker og hvordan skal vi som pårørende sikre os at disse ønsker bliver opfyldt, samtidig med at vi står i sorgen over tabet af vores kære.

Jeg stiftede Rubin Begravelser tilbage i 2015 ud fra personlige erfaringer med pleje af døende og deres ønske om at forlade denne jord med respekt, værdighed og integritet.

Rubin begravelser befinder sig i Charlottenlund, som er beliggende i Gentofte kommune, Nordsjælland.

Respekt, værdighed og integritet er fundamentet for Rubin Begravelser, samt at tage sig af alt det praktiske i forbindelse med bisættelsen eller begravelsen. Jeg hjælper eksempelvis med ansøgning af begravelseshjælp.

Det rette værdisæt

For mig er det vigtigt at møde de efterladte i øjenhøjde, så den bisættelse eller begravelse de får, er i tråd med afdødes ønsker og de efterladtes. Sammen planlægger vi tingene og de nødvendige detaljer. Jeg kontakter og strukturer samtaler med kirke, præst, kordegn, kirketjener, samt de offentlige instanser, herunder at søge om begravelseshjælp, og andet der er nødvendigt ved et dødsfald.

Økonomisk begravelseshjælp

Der er mulighed for at søge om økonomisk hjælp til en begravelse, dette kan jeg være behjælpelig med, hvis I ønsker det.

Begravelseshjælp i Danmark afhænger af:

  • Afdødes alder
  • Afdødes formue
  • Afdødes familieforhold
  • Ægtefælles formue

Begravelseshjælpen udbetales som et engangsbeløb, og du betaler ikke skat af beløbet. Hvis afdøde var 18 år eller derover, er det maksimale beløb 11.650 kr. i begravelseshjælp.

Hvis afdøde var født før 1. april 1957, kan du få mindst 1050 kr. uanset formue. Dette kaldes minimumsbeløbet. Hvis du kun ønsker at søge om minimumsbeløbet skal du ikke oplyse udbetaling Danmark om formueforhold. Du skal være opmærksom på, at udgifter til bedemand, sammenkomst m.v. i forbindelse med begravelsen ikke indgår i opgørelsen af formuen.

Til børn under 18 år udgør begravelseshjælpen et fast beløb på 9750,-kr. Begravelseshjælpen vil blive udbetalt til bedemanden eller direkte til de pårørende efter boets opgørelse.

Sagsbehandlingstiden er 4 uger fra den dag udbetaling Danmark har modtaget din ansøgning og den nødvendige dokumentation.

Udbetaling Danmark kan kontaktes på telefon 70128083.