Askespredning over havet

Jeg tilbyder hjælp til spredning af aske

Flere og flere ønsker i dag, at deres aske skal spredes på havet eller på et bestemt sted fremfor at stå i en urne i et gravsted. Hos Rubin Begravelser kan jeg hjælpe med alt det praktiske i forhold til askespredning til søs.

Min bedemandsforretning ligger i Charlottenlund, og jeg hjælper hvert år efterladte fra blandt andet Gentofte, Lyngby og øvrige dele af Nordsjælland med at tage den bedst mulige afsked med deres kære. Men jeg er ikke bundet af geografi, og jeg rykker ud dér, hvor du har brug for professionel hjælp i sorgen.

Respekt og bæredygtighed i forbindelse med askespredning

Jeg lægger stor vægt på respekt og bæredygtighed i min bedemandsforretning, og derfor tilbyder jeg hjælp til spredning af aske på havet.

Kender du regler for askespredning? Må man sprede aske i havet? Afdødes aske kan blive spredt på havet, hvis afdøde skriftligt har tilkendegivet, at det er deres ønske.
Kravet om skriftlig tilkendegivelse kan omgås, hvis der ikke er tvivl om, at spredning af aske til havs var afdødes udtrykkelige ønske. I de tilfælde, hvor der ikke foreligger et skriftligt ønske, er det begravelsesmyndigheden, der træffer afgørelsen.

Derudover er det et krav, at askespredning sker over åbent vand på havet eller over større fjorde eller bugter. Det er ikke tilladt at sprede aske over en sø, ved å-løb eller i det åbne land.

Lad mig hjælpe med det praktiske

For nogle handler askespredning om tilknytningen til havet og naturen, mens det for andre er fornemmelsen af frihed og om at være en del af livets store kredsløb. Andre vælger det til for at undgå et fast gravsted.

Det er jer som efterladte, der har ansvaret for, at asken bliver spredt, men jeg kan hjælpe med det praktiske og planlægning. Hvis I selv ønsker at stå for askespredning på havet, kan urnen stå opbevaret hos mig indtil dagen for afskeden.

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål

Jeg står altid til rådighed, hvis du har spørgsmål eller ønsker min hjælp, når du har mistet én, der stod dig nær.

Hvis du har spørgsmål til spredning af aske, begravelse eller bisættelse, er du velkommen til at kontakte mig. Jeg rådgiver gerne pårørende eller de, der f.eks. er interesserede i at få indskrevet askespredning i “Min sidste vilje”.

Alle kister er polstret med hør